Netwerkmarketing biedt opleiding tot succesvol business owner

Voor diegenen die meer uit het leven willen halen biedt de netwerkmarketingindustrie vele voordelen. Het CASHFLOW Kwadrant uit Rich Dad’s is het meest belangrijke uit de boeken voor die mensen die iets willen veranderen in hun leven. Hier een paar termen uit het artikel die refereren aan de letters in dit Kwadrant:

quadrant

E – staat voor ‘Employee’ (iemand die in loondienst werkzaam is)

S – staat voor ‘Self-employed’ (kleine zelfstandige of vrije beroepsbeoefenaar)

B – staat voor ‘Business owner’ (eigenaar van een eigen bedrijf)

I  – staat voor ‘Investeerder’

Waarom Netwerkmarketing? Toen ik voor het eerst hoorde van netwerkmarketing was ik er tegen. Maar nadat ik bij een bedrijfspresentatie ben gaan luisteren en mezelf er voor geopend had, begon ik voordelen te zien die maar weinig andere zakelijke mogelijkheden bieden. Succes in het leven op lange termijn is een weerspiegeling van uw opleiding, levenservaring en persoonlijk karakter. Veel netwerkmarketingbedrijven voorzien in trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling op exact die meest belangrijke gebieden. De meeste scholen leiden op voor de ‘E’ of de ‘S’ in het kwadrant, en dat is prima als dat de gebieden zijn waar u uw leven wilt doorbrengen. De meeste hogere opleidingen leiden studenten op voor hoogbetaalde banen in het bedrijfsleven als een ‘E’, niet als een ‘B’.

Netwerkmarketing: De industrie voor mensen die hun leven willen veranderen. Wat als u in het kwadrant een ‘E’ of een ‘S’ bent en u wilt veranderen? Wat als u een ‘B’ wilt worden? Waar vindt u de opleiding die u daarvoor opleidt? De netwerkmarketingbusiness leidt mensen op tot ondernemers. Mensen die willen veranderen, om zo de noodzakelijke vaardigheden en training op het gebied van (levens)instelling te krijgen om succesvol te worden als business owner. Een belangrijke persoonlijke vaardigheid die vereist is in een business in B-kwadrant is leiderschap. Krijgt u het voor elkaar om over uw eigen angsten heen te stappen en anderen te helpen over hun angsten heen te stappen om zo de klus te klaren? Veel mensen in het S-kwadrant, de specialisten of eigenaren van kleine bedrijven, die graag uit willen breiden maar waar het simpelweg ontbreekt aan leiderschapskwaliteiten. Niemand wil hen volgen. De medewerkers vertrouwen hun leider niet, of de leider inspireert de medewerkers niet om zichzelf te beteren en/of maximaal in te zetten. Een goed netwerkmarketingbedrijf investeert tijd in uw kennis, uw persoonlijke ontwikkeling én aan het opbouwen van een eigen business. Als je vind dat je in je hebt wat er voor nodig is, ben je bereid om buiten je comfortabele zone te treden, ben je bereid je te laten leiden en ben je bereid te leren om te begeleiden? En ben je klaar voor jezelf te ontplooien?” Als het antwoord “Ja” is, sluit je je dan aan bij BISSNOVATION.

Is netwerkmarketing een piramidesysteem? Mij wordt vaak gevraagd of netwerkmarketing een piramidesysteem is. Mijn antwoord is dat traditionele bedrijven pas echt piramidesystemen zijn. Zo’n bedrijf heeft maar één persoon aan de top staan, gewoonlijk de CEO, en rest zit daaronder: hij verdient het meest en de medewerkers zijn gelimiteerd in hun mogelijkheden geld te verdienen (CAO-schalen bijv.) en zich te ontwikkelen (functieprofielen, taken, bevoegdheden). Een goede netwerkmarketingbusiness is precies het omgekeerde van een traditioneel businessmodel: een netwerkmarketingbusiness is ontworpen om u naar de top te brengen, niet om u onder aan de ladder te laten staan. Het business- en verdienmodel wordt geen succes indien het geen mensen naar de top brengt.

Ontmoet gelijkgezinde mensen. Een van de voordelen die ik had is dat mijn vrienden ook in dat B-kwadrant wilden zitten. Toen ik net begon dachten de meeste van mijn E kwadrant vrienden dat ik gek was. Zij begrepen gewoon niet dat ik geen vaste baan wilde hebben of een vast salaris. Dus een belangrijk punt om een B te worden is uzelf te omringen met andere mensen die een B zijn en die u ook graag een B willen zien worden.

Geef uzelf de tijd. Er is tijd nodig om succesvol te worden in ieder gedeelte van het kwadrant. Net zoals het tijd kost om de ladder te beklimmen van een conventioneel bedrijf zoals een E, of zoals een succesvol doctor of advocaat te worden in het S- kwadrant, kost het tijd en toewijding om succesvol te worden in het B-kwadrant.

Netwerkmarketingbedrijven zijn geduldig. Een van de mooie dingen aan een netwerkmarketingbusiness is dat het investeert in u, zelfs als u geen succes hebt. Als u in de coöperatieve wereld niet in zes maanden tot een jaar succesvol bent, dan wordt u vaak ontslagen. Maar zolang u bereid bent om er uw tijd en energie in te steken, blijven de meeste bedrijven in de netwerkmarketingwereld bereid om samen met u te werken aan uw ontwikkeling. Zij willen per slot van rekening dat u naar de top gaat.

Gebruik de systemen die al werken. De diverse systemen in de industrie zijn al uitgeprobeerd en hebben zich al bewezen, wat het voor u mogelijk maakt om vanaf het begin op volle kracht aan de slag te gaan in plaats van nog een intern systeem te moeten ontwikkelen van een nieuw bedrijf.

ConclusieNadat ik mijzelf er voor had opengesteld, zag ik uiteindelijk een aantal unieke voordelen die de netwerkmarketingindustrie aan mensen biedt die graag meer uit het leven willen, en over het algemeen kost het veel minder om bij een netwerkmarketingbedrijf te beginnen dan een conventionele business voor uzelf te moeten opzetten.