Passief inkomen verdienen

Deze website geeft jou meer informatie over hoe je een Passief Inkomen kan verdienen. Een doorlopend inkomen dat niet meer 100% afhankelijk is van jouw eigen inspanningen, dat betekent “financiële rust in de tent”. Ons business- en verdienmodel is erop gericht om jou op weg te helpen naar financiële vrijheid: hoe je meer passief inkomen gaat verdienen dan werkinkomen door business partners te trainen en te coachen dit succesvol te doen. In mijn loopbaan heb ik veel mensen begeleid en opgeleid (en andersom uiteraard ook). Als ik voor elke persoon die ik in het verleden(mede) heb opgeleid en ondersteund nu nog elke maand een bedrag zou ontvangen, zou ik elke maand een redelijk aanvullend inkomen hebben: dit is het principe van passief inkomen, nu inspanning leveren waarmee in de (nabije) toekomst inkomen wordt gegenereerd.

Wat kan ik jou leren?
• Hoe jij financieel vrij kan worden, binnen 0,5 tot 3 jaar
• Hoe jij in 2015 jouw inkomen kan verdubbelen
• Hoe jij een doorlopend passief inkomen kan opbouwen met royalties

Financiële vrijheid
Financiële vrijheid is wanneer je passieve inkomen groter is dan de benodigde uitgaven voor je levensonderhoud en wanneer je voor de uitbetaling van het passieve inkomen niet afhankelijk bent van iemand anders dan van jezelf.

Op deze website staat hierover informatie. Wanneer je toch nog extra informatie, wilt neem dan gerust contact met mij op. De meeste mensen hebben een “werkinkomen”. Zij ruilen hun uren voor geld.
Dat kan op 2 manieren:

  1. Je werkt in loondienst en jouw werkgever betaalt je een salaris voor het aantal uren waarvoor je wekelijks bepaalde werkzaamheden uitvoert. Je bouwt aan het succes van een ander en je hebt  gelimiteerde inkomsten en vrijheid.
  2. Je werkt voor jezelf als ZZP-er, coach, trainer, consultant of interim en jouw inkomen komt voort uit uurtje-factuurtje. Je werkt “in” jouw eigen bedrijf door jouw kennis, kunde en ervaring te vermarkten. Het bedrijf draait om jou en ook hierbij heb je een gelimiteerd inkomen en ben je beperkt in vrijheid. Eigenlijk heb je een baan voor jezelf gecreëerd.

Als je een werkinkomen zo bekijkt, zitten er twee belangrijke nadelen aan:
Tijd is beperkt. Er zitten maar 24 uur in een dag, er zit dus een maximum aan je inkomsten.
Stoppen met werken is niet mogelijk. Zodra je stopt met werken, stopt ook het geld.

Geld is regelbaar. Door bijvoorbeeld meer uren te werken of door promotie te maken kun je meer geld verdienen. Door bij de goedkope supermarkt boodschappen te doen kun je geld besparen. Tijd daarentegen valt niet te regelen: “je hebt een schatkist met tijd en die is slechts 1x gevuld”. Tijd gaat voorbij en komt niet meer terug. Zodoende is tijd in mijn ogen veel kostbaarder dan geld. Daarom probeer ik los te komen van het principe “tijd inruilen voor geld”. Het tegenovergestelde van een “werkinkomen” is een “passief inkomen”. Dat is een doorlopend inkomen dat uiteindelijk niet meer 100% afhankelijk is van jouw eigen inspanningen. Een mogelijk misverstand: het woordje “passief” betekent NIET dat je achterover kunt leunen bij het verkrijgen of opbouwen van een passief inkomen; integendeel! Voor een passief inkomen moet wel degelijk wat gedaan worden!

Wikipedia omschrijft een passief inkomen als volgt: “Een passief inkomen is een inkomen wat op regelmatige basis wordt ontvangen en waarvoor weinig inspanning nodig is om het te handhaven”.

Passief inkomen kan je op verschillende manieren verdienen:
1. Royalties
2. Licenties
3. Abonnementen
4. Verhuur van vastgoed
5. Netwerkmarketing
6. Franchise
7. Affiliate marketing

Wat zijn mijn motivaties voor een passief inkomen?
- Omdat ik graag meer vrije tijd wil hebben om te besteden aan mijn gezin, zonder dat ik me druk hoef te maken om geld.
– Omdat ik niet afhankelijk wil zijn van een werkgever.
– Omdat ik wil kiezen of ik wil werken, in plaats van dat ik moet werken.
– Omdat ik het leuk vind om nieuwe manieren van geld verdienen te ontdekken.
– Omdat ik niet geloof in het ouderwetse pensioenmodel waar ik zelf geen invloed op heb.
– Omdat ik meer wil reizen samen met mijn gezin.
– En nog veel meer!

Wat zou een passief inkomen voor jou betekenen?